Słodko i czekoladowo

Data: Styczeń 2014
Lokalizacja: Warszawa, Polska
Styl: nowoczesny
Pomieszczenie: Restauracja
Kategoria: Projekt wnętrza publicznego

Koncepcja o komercyjnym charakterze,  z łatwością adaptująca się w lokalach o różnych parametrach bez utraty identyfikacji wizualnej.

Nasze rozwiązania

W wyniku procesu projektowego powstała przestrzeń jasna, lekka, nieprzytłaczająca i świeża, która stanowi doskonałe tło dla czekoladowych wyrobów, będących jednocześnie integralną jej częścią. Funkcjonalnie wnętrze zostało zaaranżowane w sposób umożliwiający zaspokojenie potrzeb jak największej grupy celowej, tak, by potencjalny konsument  z powodzeniem mógł w nim uświadczyć krótkiej wizyty konsumenckiej, bądź dłuższej – w gronie rodziny czy przyjaciół, czy też spotkania biznesowego w przyjemnej i jednocześnie stosownej atmosferze. Bogata ekspozycja pralin, ciast i deserów, a także możliwość obserwowania zamówień w trakcie ich przygotowania, zachęcają zarówno do pozostania w lokalu jak i do robienia zakupów na wynos. Dobór elementów wyposażania został inspirowany czekoladowymi wyrobami, przywołującymi na myśl smak ptasiego mleczka (sofy), pralin (lampy wiszące i fotel) i białej czekolady (ściany i lampy wiszące). Dębowe drewno i odcienie bieli skąpane w ciepłym świetle, nadają wnętrzu przytulny charakter. Niepowtarzalny i magiczny klimat miejsca potęguje zapach lokalu wypełniony aromatem mlecznej czekolady. W pierwszej sali znajdują się bardzo wygodne i przyjemne w dotyku sofy,  w których można błogo zapaść się i odprężyć, popijając gorącą czekoladę. Druga sala służy spotkaniom bardziej oficjalnym lub do odbycia krótkiej wizyty. Toaleta dla gości zaaranżowana wg panujących standardów unijnych przewiduje umiejscowienie przewijaków dziecięcych, a także umożliwia korzystanie z niej przez osoby niepełnosprawne.